Een wake bijwonen

Een wake bijwonen

Bij wakes wordt er ‘gewaakt’ voor de vreemdelingen in detentie. Er wordt stilgestaan bij deze mensen die zonder papieren achter slot en grendel zitten. Wilt u een wake bijwonen? U kunt contact opnemen met de organisatoren.

 

Let op! Data kunnen afwijken wegens feestdagen.

 

Detentiecentrum Rotterdam

Elke eerste zondag van de maand vindt er een wake vanuit Stichting Mara plaats om 16:00 – 17:00 uur bij het detentiecentrum in Rotterdam. Voor meer informatie: klik hier.

Detentiecentrum Zeist

Elke eerste zondag van de maand vindt er een wake vanuit de Raad van Kerken plaats bij het detentiecentrum in Zeist om 16.30 uur. Voor meer informatie: klik hier.

 

Informatie Schipholwakes

Sinds november 1993 zijn er maandelijks wakes georganiseerd bij het Detentiecentrum Schiphol. Tijdens deze wakes werd er stilgestaan bij de mensen die zonder papieren ingesloten zaten. Inmiddels zijn alle gedetineerden van detentiecentrum Schiphol overgeplaatst naar de vreemdelingendetentiecentra in Rotterdam en Zeist. De laatste Schiphol wake was dan ook op 9 september 2018.

Door de jaren heen heeft het initiatief van de Schipholwakes heel veel informatie verzameld en gepubliceerd op hun website. Om deze inspanning niet verloren te laten gaan, heeft het Meldpunt Vreemdelingendetentie in overleg besloten om deze informatie hier te publiceren. Alle informatie die u daar vindt is dan ook verzameld en/of geschreven door de initiatiefnemers van de Schipholwakes.