De Bonjo Krant dreigt te verdwijnen!

De Bonjo Krant dreigt te verdwijnen!

Het zou zomaar kunnen dat de Bonjo krant volgend jaar niet meer bestaat, zo schrijven NRC en Trouw afgelopen mei. Dit vanwege een verandering in het subsidiebeleid. Dit betekent dat de Bonjo krant geen aanspraak meer kan maken op financiële ondersteuning vanuit de overheid.

De Bonjo Krant is een onafhankelijke krant speciaal voor mensen in detentie. De krant schrijft over nieuws en achtergronden met betrekking tot het gevangeniswezen. Daarnaast is het een gemakkelijke tool om in contact te komen met advocaten door middel van advertenties. Bovendien kunnen gedetineerden bij de Bonjo krant terecht met allerlei verschillende problemen. Dit gaat van bezoekregelingen tot een opvang voor huisdieren. De vrijwilligers van de Bonjo krant bieden hiervoor ondersteuning op welk gebied dan ook. 

Naast het bieden van hulp en het geven van informatie is de Bonjo krant ook dé verbinding tussen ingeslotenen en de buitenwereld, zegt een bestuurslid van de Bonjo. Het is volgens hem een belangrijk onderdeel van de re-integratie. Door het verwijderen van de krant zal het gat tussen de ingeslotenen en de maatschappij alleen maar groter worden.

Het Meldpunt Vreemdelingendetentie zou het heel jammer vinden mocht de Bonjo krant verdwijnen. Ook in de vreemdelingendetentie wordt de krant regelmatig gelezen. Daarnaast hebben wij zelf ook regelmatig stukjes in de krant geschreven.