Kledingactie voor ingeslotenen in Detentiecentrum Rotterdam

Kledingactie voor ingeslotenen in Detentiecentrum Rotterdam

Het Meldpunt Vreemdelingendetentie heeft eind februari een kledingactie georganiseerd voor ingeslotenen in het Detentiecentrum Rotterdam (DCR). Dit nadat we maandenlang regelmatig hoorden dat er geen kleding beschikbaar was in het detentiecentrum voor mensen die daar om vroegen. Ons is ter ore gekomen dat vóór de coronacrisis regelmatig nieuwe kleding werd binnengebracht, maar dat de vrijwilligers die dat organiseerden daar noodgedwongen mee moesten stoppen een jaar geleden. Wij hebben rondgevraagd in ons eigen netwerk en 14 zakken met kleding kunnen afleveren bij het detentiecentrum.

Deze voorraad is er snel doorheen gegaan, we hoorden vorige week van meerdere bellers dat ze om kleding hebben gevraagd maar te horen kregen dat er alleen nog iets over is voor degenen die echt helemaal niks hebben. Veel ingeslotenen hebben als ze binnenkomen weinig kleding. Kleding invoeren mag tegenwoordig alleen per post en dat is een relatief hoge drempel voor familie en vrienden van ongedocumenteerden, áls iemand die al heeft in Nederland.

Helaas zijn we als Meldpunt niet in de gelegenheid om nog een kledingactie te organiseren omdat we daar niet de ruimte en mankracht voor hebben. Wel gaan we kijken wat we nog kunnen doen om relevante organisaties met elkaar in contact te brengen in de komende periode, zodat kleding weer met een vaste regelmaat aangevoerd kan gaan worden. Houd onze Facebook in de gaten als je hierover op de hoogte wilt blijven.