Positieve effecten bij het ontvangen van een kaartje

Positieve effecten bij het ontvangen van een kaartje

“Vandaag heb ik een kaartje ontvangen, wat leuk!’, zo vertelt een beller aan ons. Het ontvangen van een geschreven postkaart kan veel betekenen voor ingeslotenen in detentie. In detentiecentra is het vaak moeilijk om contact met de buitenwereld te behouden. Het ontvangen van geschreven kaartjes kan daarom heel fijn voor de ingeslotenen zijn. Een beller vertelde ons dat hij door het kaartje weer herinnerd werd aan positiviteit in het leven. Het kaartje gaf hem nieuwe energie en hij ging hierdoor positiever denken en doen. 

Het Meldpunt Vreemdelingendetentie heeft vorige maand kaarten gestuurd naar alle ingeslotenen waar momenteel contact mee is. Dit zijn kaarten geschreven door mensen die ingeslotenen een hart onder de riem willen steken. We hebben hier leuke en dankbare reacties op gekregen.

Het Meldpunt Vreemdelingendetentie is blij om te horen dat de kaartjes ingeslotenen goed doen. We willen degenen die de kaartjes hebben geschreven van harte bedanken. Lees je dit nu en zou je ook graag een kaartje willen sturen aan deze mensen? Dat kan, lees onderaan de nieuwsbrief verder.