Nog geen Versoepeling van Coronamaatregelen in het Gevangeniswezen

Nog geen Versoepeling van Coronamaatregelen in het Gevangeniswezen

Tot op heden zijn de coronamaatregelen niet versoepeld binnen het gevangeniswezen, vreemdelingendetentie valt hier ook onder. Dit terwijl dat wel het geval is buiten de muren om. Vorige maand schreven wij over de maatregelen die op dat moment te vinden waren op de site van Dienst Justitiële Inrichtingen. Sindsdien zijn op hun site geen nieuwe updates meer gepubliceerd.

Dit betekent dat er nog steeds op alle plekken anderhalve meter afstand gehouden dient te worden en is het dragen van een mondkapje verplicht wanneer dit niet gewaarborgd kan worden. Verder moeten nieuwkomers bij binnenkomst een zelftest of antigeen sneltest ondergaan onder toezicht van de medische dienst. Vervolgens moeten zij nog vijf dagen verplicht in quarantaine, op een eenpersoonscel. Ze mogen pas naar de reguliere afdeling wanneer zij de vijfde dag negatief testen op een antigeen sneltest.

Voor bezoekers geldt nog steeds dat zij bij binnenkomst een gezondheidscheck moeten doen en een negatieve zelftest moeten kunnen laten zien. Bovendien vindt het bezoek nog steeds plaats achter plexiglas. Wij zijn benieuwd wanneer de versoepelingen die buiten het detentiecentrum plaatsvinden, ook binnen het detentiecentrum zullen worden doorgevoerd.